Mountainbike for alle i Kibæk

Mountainbike er for alle i Kibæk og omegn. Mountainbike (også kaldet MTB) er en af de absolut hurtigst voksende motionsformer i Danmark. Det er der bestemt flere gode grund til. Mountainbike byder på fysiske udfordringer, masser af naturoplevelser samt er en virkelig god kredsløbstræning. Som medlem i Kibæk IF MTB tilbyder vi socialt samvær, motion, naturoplevelser i f.eks. Harreskoven, Momhøje, Haunstrup osv. Derudover er der tekniktræning, weekendtur, søndagsture til MTB-spor samt mulighed for tilkøb af lækkert cykeltøj til en fornuftig pris.

Forudsætning for at deltage på alle hold: Du skal have en MTB, bruge cykelhjelm og elske godt humør.

Piger på grus

Vi fortsætter succesen med piger på grus. Piger på grus har fokus på at komme i gang med at cykle MTB, at komme væk fra asfalten og ud til unikke naturoplevelser. Vi vil fortrinsvist holde os til at cykle på skovstier, grusveje og mindre stigninger. Der opdeles i hold efter lyst og niveau. Der køres i et socialt tempo, hvor alle kan være med, og turenes længde fastsættes efter niveau på deltagerne. Vi cykler mandage kl. 18.00 fra Kibæk Krydsfelt.

Mænd på grus

Mænd på grus har fokus på at komme i gang med at cykle MTB, at komme væk fra asfalten og ud til unikke naturoplevelser. Vi vil fortrinsvist holde os til at cykle på skovstier, grusveje og mindre stigninger. Der køres i et socialt tempo, hvor alle kan være med, og turenes længde fastsættes efter niveau på deltagerne. Vi cykler onsdage kl. 18.00 fra Kibæk Krydsfelt, og der vil ved hver træning være mindst 2 turguider, som har planlagt en rute.

MTB Motion

Fælles tur hvor vi så vidt muligt vil inddele efter niveau, så alle kan være med. Du vil få sved på panden, stifte bekendtskab med de lokale MTB-spor og udvikle dine evner på MTB. Vi cykler onsdage kl. 18.00 fra Kibæk Krydsfelt.

Børne MTB

Kibæk IF MTB vil gerne fremme børns cykellyst og færdigheder på MTB. Der vil være masser af frisk luft, motion og gode oplevelser i naturen. Træningen vil foregå primært i naturen rundt om Kibæk Krydsfelt og ved den nye teknikbane.
Det handler om at blive tryg på sin MTB, og der vil være fokus på leg og de grundlæggende færdigheder.
Børne MTB er for drenge og piger fra 1. klasse.
Cykel og udstyr: Al træning i Kibæk IF MTB foregår med cykelhjelm. Børnene skal have praktisk tøj på, som afspejler årstiden. Derudover skal børnene også bruge cykelhandsker (gerne med lange fingre). Deltagelse foregår på MTB – det betyder, at der skal være håndbremser (for og bag), udvendige gear og brede dæk med knopper. Cykler med fodbremser og indvendige gear fungerer ikke til MTB træning.
Til forældrene:
Forældreinvolvering er nødvendig for at børnene får en god oplevelse til MTB-træning. Det betyder bl.a., at børnene skal møde op på en funktionsdygtig MTB, hvor der er luft i dækkene og kæden er smurt. Derudover skal børnene være træningsparate – hvilket vil sige; mætte, ingen smykker eller løsthængende tøj og langt hår skal være opsat. Dette er selvfølgelig for børenes egen sikkerheds skyld.
Der kan også være brug for hjælp til kørsel, hvis træningen rykkes til et af vores lokale spor.
Træning:
Træningstid: fredag eftermiddag.
Mødested: Teknikbanen/Momhøje

 

Vestjysk MTB cup

I Kibæk IF Cykling er vi medarrangør af Vestjysk MTB cup. Du kan læse mere om dette på dette link.

Sporarbejde Momhøje

I Kibæk IF Cykling er vi de primære kræfter bag sporarbejdet i Momhøje. Du kan læse mere om dette på dette link.